- VANLIGA FRÅGOR -

Vad är Heyou?
Heyou är Sveriges största mötesplats för dig med passion för sociala medier. Platsen där du möter landets största idoler. Heyou består av fem olika events: FESTIVALCONFERENCECREATOR ACADEMY, STAGE och AWARDS.

Vad har ni gjort tidigare?
Den 6 januari 2016 arrangerade vi Sveriges första sociala medier-event (Tubecon Sverige) på Stockholmsmässan. Vi har därefter arrangerat 20 evenemang runt om i Sverige med totalt över 30 000 besökare.

EVENEMANGEN:

Vilka sociala medier-profiler följer med på Heyou?
Kreatörerna som hänger med oss presenteras alltid först på våra sociala media kanaler. Några som tidigare hängt med på våra event ligger under fliken Kreatörer.

Vilka städer kommer ni till?
Du hittar samtliga events under fliken "Evenemang" här på hemsidan.

När börjar det?
Start- och sluttider för varje event kommer finnas specificerat under Evenemang > "staden".

Finns det någon åldersgräns? Måste en förälder följa med?
Nej. Heyou har ingen på åldersgräns på Festival eller Creator Academy. Vi har inte något krav på att en förälder/vårdnadshavare måste följa med. Det yttersta ansvaret ligger dock alltid hos föräldern/vårdnadshavaren. På Stage ser vi helst att barn under 15 år vistas på konserten i vuxet sällskap. 

Kommer det att finnas mat på Heyou?
Det finns lättare matförsäljning på evenemangen. Heyou har dock inget att göra med matförsäljningen utan den sköts av respektive arena.

Får jag gå ut när jag vill?
Ja, vid inpassering får du ett band på handleden. På så sätt kan du gå in och ut som du vill under dagen, förutsatt att du kan visa upp bandet i entrén.

Får man träffa profilerna på eventen?
Vi har schemalagda fanträffar under eventen, men vi kan aldrig garantera en träff med en särskild profil. Profilerna är inte mer än människor och kan behöva ställa in p.g.a. sjukdom eller andra omständigheter.

Varför kommer inte en viss profil till en viss stad?
Tyvärr kan inte alla profiler delta i alla städer på grund av olika anledningar.

Varför har ni inte bjudit min favoritprofil?
Vi meddelar profilerna om att möjlighet finns att söka till Heyou, därefter får de själva sedan ansöka om att vara en del av Heyou.

Hur är dagen upplagd, finns det vissa hålltider? 
Schema för evenemanget Festival publiceras ca 2 dagar innan evenemanget. Insläpp för Festival (lördagseventet) sker klockan 12.00 och från och med klockan 13.00 är det full fart i arenan, enda fram till evenemangets sluttid kl 18.00. Varje heltimme är en hålltid, då händer det något nytt, det vill säga profilerna påbörjar/byter till en ny aktivitet. 

Hur fungerar det därinne?
Tänk att hela Festival är som en mässa med utställare (fast för barn och unga). Det är en dagsfest. 

När behöver vi börja köa? 
För att komma in på alla Heyous evenemang, framförallt Stage och Festival ser vi det lämpligt att vara på plats minst 30 min innan insläpp börjar. Alla som vill kommer in, men för att garantera att du kommer in direkt rekommenderar vi att du är där minst en halvtimme innan. Insläppstider för Stage och Festival läggs alltid ut på Heyous startsida i god tid innan evenemanget. 

Finns det möjlighet till sjukvård? 
Ja, det gör det. Vi har minst en person alltid som bemannar informationsdisken, där sjukvårdsväska finns. All personal på eventet har också telefon på sig ifall svårare sjukdomsfall skulle ske och ambulans måste tillkallas. Vi samarbetar sjävlklart med arenapersonalen som har lokalkännedom.

BILJETTER:

Hur köper jag biljetter?
Via vår hemsida under "Biljetter" eller på plats på eventdagen (i mån av plats).

Hur mycket kostar en biljett?
Priserna finns här på hemsidan och är inklusive 6% moms . Priserna gäller endast om du köper biljetten här på hemsidan. På plats på eventdagen gäller andra priser.

Hur betalar jag?
Vid bokning på internet betalar du med betalkort (Visa eller Mastercard). Självklart via en säker anslutning till vårt biljettsystem. Vid köp på plats på eventdagen kan du betala med betalkort eller kontanter.

När och hur får jag min biljett?
Biljetten skickas som ett sms till mobilnumret som du angav i samband med bokningen en (1) dag innan eventet äger rum. Du får även en bokningsbekräftelse till e-postadressen som du angav i samband med bokningen. Denna bekräftelse fungerar också som biljett om du visar upp streckkoden, via utskrift eller i mobilen.

Hur använder jag biljetten?
Klicka på länken i ditt sms, välj “Din biljett” och visa upp streckkoden i entrén. Du behöver internetuppkoppling för att kunna göra detta. Det går också bra att visa upp streckkoden som finns i bokningsbekräftelsen, via utskrift eller i mobilen.

Det går inte att boka biljetter. Vad ska jag göra?
Prova i en annan webbläsare eller enhet. Tänk på att tillåta alla köp över internet om en sådan inställning finns i din internetbank. Om problemet ändå kvarstår, hör av dig till tickets@heyou.se.

Jag har inte fått någon, eller har råkat ta bort, min sms-biljett?
Du har troligtvis skrivit in fel nummer vid bokningen. Ingen fara! Det går bra att visa upp streckkoden i bokningsbekräftelsen som du fått via mejl och visa upp i entrén, via utskrift eller i mobilen.

Varför har jag inte fått någon bokningsbekräftelse?
Det skickades en bokningsbekräftelse till din mejladress i samband med bokningen. Om du inte har fått den kan du ha skrivit in fel mejladress i samband med bokningen. Titta även i skräp/spam-mappen innan du hör av dig till tickets@heyou.se

Betalningen gick inte igenom men ändå har pengarna dragits från mitt konto?
Om du har avbrutit betalningen i det sista steget, om betalningen inte gick att genomföra eller du tappade uppkopplingen kan pengarna ändå har reserverats på ditt bankkort (Det står tex. “Prel. Trippus” eller under “Kommande händelser”). Pengar har INTE dragits från ditt betalkort och reservationen kommer att försvinna av sig själv inom kort. Har du inte fått en bokningsbekräftelse med bokningsnummer eller ordernummer så kan vi inte göra något.

Kan jag omboka/avboka biljetten eller ändra uppgifterna?
Nej, du kan tyvärr inte avboka din biljett, om du inte har lagt till vårt avbeställningsskydd vid bokningen. Om du har bytt telefonnummer eller e-postadress efter bokningstillfället kan du skicka ett mejl till tickets@heyou.se med ditt bokningsnummer och vilket event det gäller.

Kan jag överlåta min biljett till någon annan?
Ja, det går bra. Våra vanliga biljetter är inte personliga. Se bara till att personen som får biljetten kan visa upp den i entrén.

Måste jag som förälder ha biljett?
Ja, föräldrar behöver biljett men då det är ett ungdomsevenemang är vuxenbiljetten billigare om du köper den här på hemsidan.

Går barn in gratis?
Barn födda 2013 och senare går in gratis på Heyou Festival. Alla behöver dock biljetter till Heyou Awards. Kontakta tickets@heyou.se vid särskilda fall.

Får ledsagare gå in med sin brukare utan kostnad?
Ja, förutsatt att ledsagaren kan visa upp sitt ledsagarintyg i entrén.

PRESS OCH MEDIA:

Vi vill skriva om er och/eller intervjua någon av era profiler?
Skicka ett mejl till Matilda Aldsjö, matilda.aldsjo@heyou.se så löser vi detta.

Har ni något presskit?
Jajamensan! Skicka ett mejl till Matilda Aldsjö, matilda.aldsjo@heyou.se, för att få tillgång till Heyous presskit.

Får jag fotografera och filma?
Såklart, vi älskar medieproduktion! Om du arbetar som journalist eller fotograf vill vi att du ansöker om pressackreditering. Se nedan.

Jag är journalist eller fotograf och vill bevaka Heyou, hur gör jag?
Härligt att höra! Skicka ett mejl till matilda.aldsjo@heyou.se.